miércoles, 18 de noviembre de 2009

Una forma elegant d'anar de “tapeo”




Montaditos made in: L'Esquella d'en Gaudí (Alcanar)


La Mari Pau del restaurant l'Esquella d'en Gaudí ens presenta un montadito de la seva carta, una carta farcida de plats sorprenents i deliciosos a base de dàtils, figues, taronges, foies, iogurts, llibrets d'abadejo.... El que ens presenta la Mari Pau al Primentons, és un montadito de carxofa amb pernil fumat d'ànec, tomata confitada i reducció d'oporto.


Per fer sis montaditos necessitarem els següents ingredients: enciam, dues carxofes, dues tomates, pernil d'ànec fumat, un grapat de pipes de girassol i carabassa, sis llesques de pa, un 250 ml d'oporto i cent grams de sucre. Per començar a cuinar aquest el.laborat montadito bullirem les dues carxofes, tallades a quarts, en aigua amb una mica de farina i llimona durant uns 8 minuts per tal que ens queden “aldente”. A continuació escaldarem les tomates, les pelarem i les trossejarem. Un cop trossejades, en una paella amb sucre i mig got d'aigua, les confitarem durant tres minuts. Retirem la tomata confitada i ja podem començar a el.laborar el nostre montadito. Primer torrarem les llesques de pa, a continuació posarem l'enciam a sobre, la tomata confitada, la carxofa, el pernil d'ànec, les pipes variades, un raig d'oli d'oliva i culminarem amb una reducció d'oporto. Aquesta és la recepta que ens hem quedat del restaurant l'Esquella d'en Gaudí d'Alcanar, un lloc que haureu de visitar per saber quines altres receptes ens poden oferir, que per cert us deixaran amb la boca oberta amb l'ampli ventall de tapes, montaditos i plats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario